Kaspar Allik • 20 detsember 2017

Norrat hirmutab kinnisvaramull

Norras omab elamukinnisvara 85 protsenti elanikkonnast.  Foto: Shutterstock

Moody’se värske analüüs leiab suurima kinnisvaramulli Norrast.

Märgid kinnisvaraturu jahenemisest suurendavad muret majanduse pärast. Suurenev pakkumine on 2017. aasta hinnatõusu juba nullinud, vahendab Bloomberg.

Norras omab elamukinnisvara 85 protsenti elanikkonnast, seega võib hinnakorrektsioonil olla lai mõju kogu riigi majandusele. Sama leiab ka OECD, kes sellenädalases raportis märkis, et Norra valitsus peaks valmistuma võimalikuks korrektsiooniks eluasemehindades, öeldes, et hinnad „tunduvad ülehinnatud.“

Norra kinnisvaraturu hinnad on madalate intresside keskkonnas viimastel aastatel üles hüpanud. Sealset turgu loetakse enim ülehinnatuks, järgnevad Belgia, Saksamaa ja Prantsusmaa, leiavad Moody’se analüütikud. Kinnisvaramulli pärast muretseb ka Rootsi, kus turg näitab samuti jahenemise märke.

Hetkel kuum