Alyona Stadnik • 17. veebruar 2018 kell 11:46

Kuidas ma krüptomüntidega raha kaotasin

Asse Sauga  Foto: Andras Kralla

Krüptoliidu juht Asse Sauga rääkis Äripäeva korraldataval krüptoraha konverentsil, kuidas ta krüptomüntidega raha kaotas.

Järgneb Sauga kogemus:

"Otsisin coin'i, millega hästi teenida. Kuidas neid ära tunda? Nad on tavaliselt väikse kapitalimahuga, aga suure potentsiaaliga. Leidsin ühe healthcare-coin'i, mis kasvas 150%. Mõtlesin, et investeerin ja vaatan, mis saab. Panime umbes 2000 eurot sisse, ostsin selle vahendusplatvormilt.

Lugesin ka uudiseid, et Hiina regulaatoritelt sai see coin rohelise tuli ja valitsus toetab seda. Tegin tehingu ära. Vaatasin paar nädalat hiljem: vahenduskeskkond oli coini ära kustutanud ja leht enam ei töötanud.

Seega see uudis oli võlts ja coin oli pettus."

Sauga rääkis ka oma sõprade kogemust. Näiteks võttis kord ühendust inimene Facebookis ja propageeris krüptoraha, saatis infot ja kõik tundus usaldusväärne. Küsis raha ja garanteeris, et tuleb tulu. Hiljem aga see Facebooki-konto kustutati ja kasutaja kadus.

Täna toimub Äripäeva korraldatav krüptoraha konverents. Konverentsil tõdetakse, et krüptorahaga saab nii raha teenida kui ka raha kaotada. Aga kuidas võita? Milliseid krüptomünte sel aastal valida? Millised trendid krüptorahades valitsevad? Mida teha häkkerite ja maksuametiga? Vahendame uudiseid konverentsilt täna Äripäeva veebis.

Hetkel kuum