Mait Kraun • 26. veebruar 2018 kell 7:08

Aasia turud matkisid USA tõusu

Shanghai börs.  Foto: epa

Globaalsed aktsiaturud jätkasid täna tõusu ning taastumine jätkub USA eeskujul, kirjutab MarketWatch.

Vaatamata sellele, et aktsiaturud kallinevad juba mitmendat nädalat, on Aasia-Okeaania piirkonna aktsiad jätkuvalt kuu algusega võrreldes 5 protsenti miinuses.

Suurem osa regiooni aktsiaturgudest alustas uut nädalat positiivselt. Jaapani Nikkei kallines 1,2 protsenti ning jeen tugevnes. Nimelt teatas riigi keskpank, et keskpanga praegust poliitikat üle ei vaadata ja jätkuvalt on eesmärgiks 2protsendiline inflatsioon.

Hiina Shenzhen indeks tõusis 2,2 protsenti ja Shanghai Composite lisas 1,2 protsenti. Investorid jälgivad ka Hiina Kommunistliku Partei ettepanekut, mille järgi võetaks presidendi ametiajalt piirangud. See võimaldaks Xi Jinpingil valitseda elu lõpuni.

S&P 500 indeks tõusis reedel lausa 1,6 protsenti, mis on suuresti täna ka Aasia turgusid aidanud.

Hetkel kuum