Rait Kondor • 9. juuli 2018 kell 19:00

Starbucks loobub plastkõrtest

Starbucksi plastkõrrega varustatud jook, Miamis Floridas.  Foto: AFP/Scanpix

Ülemaailmne kohvikukett Starbucks teatas täna, et loobub 2020. aastaks kõikides oma kohvikutes plastkõrtest, vahendab Reuters.

Starbucks teatas, et loobub plastkõrtest kõikides oma kohvikutes, mida on üle maailma 28 000. Plastist kõrred asendatakse uute kõrrevabade ning pärast kasutamist ringlusse võetavate topsikaantega ning alternatiivsest materjalist kõrtega.

Starbucksi teadaanne tuli mõni päev pärast seda, kui ettevõtte kodulinn Seattle teatas, et on keelanud plastkõrte ja plastist toidunõude kasutamise kõikides linna söögikohtades ja kohvikutes seoses laiema globaalse püüdlusega vähendada ühekordsete plastnõude kasutamist.

Eelmisel kuul teatas Starbucksi rivaal McDonald’s plaanist vahetada oma Suurbritannia ja Iirimaa söögikohtades plastkõrred paberkõrte vastu. McDonald’s alustab sellise programmiga käesoleva aasta septembris ning plaanib lõpule viia 2019. aastal. Ülemaailmselt kõikides oma 37 000 söögikohas McDonald’s plastkõrsi siiski välja vahetada ei plaani, sest sellise ettepaneku vastu olid firma aktsionärid mais toimunud üldkoosolekul.

Starbucksi aktsia on täna 2 protsenti plussis, kaubeldes täpselt 50 dollari peal. Starbucksi aktsia tegi suure languse 20. juunil, kui firma teatas oodatust nõrgemast võrreldavate kohvikute müügikäibe prognoosist käesolevaks aastaks. Toona langes aktsia päevaga 57,4 dollari pealt 52,2 dollari peale ehk 9%.

Hetkel kuum