Lauri Teder • 12. oktoober 2018
Jaga lugu:

Börs: ostutuhin tehnoloogiasektoris

Foto: Scanpix / AFP

Reedel pöörasid USA aktsiaindeksid pärast eelmiste päevade jõhkrat langust suuna jälle kergelt ülespoole, toetudes peamiselt tehnoloogiasektori kiirele taastumisele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 1,15%, 25 340 punktini. Nasdaq Composite kerkis 2,29%, 747 punktini, kuid jäi eelmisest reedest 3,7% kaugusele. S&P 500 suurenes 1,42%, lõpetades päeva 2767 punkti tasemel. Nädala lõikes kaotas S&P sellegipoolest 3,8% oma väärtusest ning jõudis seeläbi juba kolmanda langusnädalani.

Ligikaudu 380 väärtpaberit S&P 500 kõigist komponentidest on vajunud oma 52 nädala keskmisest vähemalt 10% kaugusele ehk teisisõnu - jõudnud korrektsioonini. Karuturu definitsioonile - 20% langus kõrgpunktist - vastas reede keskpaiga seisuga 164 aktsiat.

Nädala lõpus oli populaarseim sektor kahtlemata tehnoloogia (+3,15%), milles nägid investorid pärast kolmapäevast äkilist odavnemist palju ostukohti. Hoogsalt kerkisid mitmed tänavused börsivedurid, näiteks Apple (+3,77%), Alphabet (+2,77%), Netflix (+5,75%) jt.

Äsja alanud kolmanda kvartali tulemuste hooaja hakul köitsid turgude tähelepanu JPMorgani, Citigroupi ja Wells Fargo tulemused, mis pakkusid investoritele oodatust paremaid kasuminumbreid. Pankade aruanded tõid häid uudiseid ka maksevahendajatele: Mastercard tõusis 4,99% ning Visa 4,73%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum