• S&P 500 indeks on viimase 13 kauplemispäeva jooksul lõpetanud langusega 11-l.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  USA börsipäev algas märkimisväärse kukkumisega

  USA aktsiaturud langesid kauplemispäeva alguses järsult ning Dow kaotas enam kui 400 punkti, sest Caterpillari ja 3M-i kehvad tulemused tekitasid muret, et ettevõtete kasumid on juba tipu saavutanud, vahendab Bloomberg.

  Kui tänane kauplemispäev lõpeb langusega, siis on Standard & Poor’s 500 indeks viimase 14 päeva jooksul langenud juba 12 päeval. Ekspertide sõnul on kaubandussõda ja intresside tõus investorid murelikuks muutnud ning kardetakse, et börsifirmade kasumi kasv aeglustub.
  S&P 500 indeks on täna langenud 1,5 protsenti, 2715 punktile. Dow on kukkunud 1,4 protsenti, 24 968 punktile. Langusele viitasid eelturul ka futuurid.
  Caterpillari aktsia langes kauplemispäeva alguses järsult, sest ettevõtte materjalikulud kasvavad. Tõsi, analüütikute ootusi siiski ületati. 3M-i aktsia hakkas odavnema, sest börsifirma vähendas tulevikuprognoosi.
  „Kaubanduspinged ja intressid on praegu tähtsad, aga järgmise paari nädala jooksul on tähtsad ettevõtete tulemused,“ ütles investeerimisfirma Miller Tabaki aktsiastrateeg Matt Maley. „See, et rahvusvaheliste ettevõtete väljavaated on kehvad, on probleem.“
  Täna on tublisti kukkunud ka Aasia aktsiad, Euroopas on turge allapoole vedanud peamiselt tehnoloogiasektor. Stoxx 600 Europe kukkus madalaimale tasemele alates 2016. aasta detsembrist.
  Selle nädala lõpus teatab USA valitsus majanduskasvu andmed ning Amazon, Alphabet, Microsoft ja Intel avaldavad kvartalitulemused. Need saavad turgude jaoks olema tõenäoliselt võtmetähtsusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.