Mait Kraun • 23. oktoober 2018 kell 13:27
Euroopa tehnoloogiasektor on peaaegu jõudnud karuturule (vähemalt 20protsendiline langus tipust).  Foto: EPA

Euroopa tehnoloogiasektoris korralik müügilaine

Euroopa tehnoloogiasektori aktsiad flirdivad karuturuga, sest börsifirmade kasumiväljavaated on kehvemaks muutunud, vahendab CNBC.

Euroopa Stoxx 600 tehnoloogiasektori aktsiad on langenud juunis saavutatud tipust 18,5 protsenti. Kusjuures viimase viie kauplemispäevaga on sektor odavnenud 6 protsendi võrra. Täna on indeksi kõik tehnoloogiafirmad odavnenud.

Karuturg on olukord, kus hinnad on viimase 52 nädala tipust langenud vähemalt 20 protsendi võrra. Paljude arvates viitab see ka trendi pöördumisele.

Täna on Euroopa tehnoloogiasektor langenud 3,4 protsenti ning Austria kiibitootja on kukkunud kõige rohkem. AMSi aktsia langes börsipäeva alguses pea kolmandiku võrra. AMS tarnib kiipe ka Apple’ile.

AMS teatas täna oma kvartalitulemused, millest selgus, et käive suurenes 57 protsenti, aga neljanda kvartali prognoos olid oodatust väiksem ning investorid hakkasid müüma. Šveitsi börsil noteeritud aktsiaga peatati volatiilsuse tõttu mitu korda kauplemine.

Teine suur kukkuja oli Prantsusmaa IT-teenuste firma ATOS, mis odavnes 23 protsenti. Viimati oli ettevõttel nii kehv päev 1993. aastal. ATOSi kolmanda kvartali käive ulatus 2,88 miljardi euroni, aga väljavaade valmistas turgudele jällegi pettumuse.

Hetkel kuum