• General Motors suutis langeval autoturul oma müügikäivet tublisti kasvatada.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  General Motorsi tulemused panid aktsia rõkkama

  Inimesed ostavad USAs vähem autosid, aga tundub, et General Motorsi jaoks pole see probleem. Ettevõte suutis kolmandas kvartalis nii käivet kui ka kasumit kasvatada, vahendab CNN Money.

  Nimelt osteti rohkem kallimaid sõidukeid, eriti Hiinas ja USAs, mis on General Motorsi jaoks kaks kõige suuremat turgu. Üleüldiselt kasvas ettevõtte käive 2,2 miljardi dollari võrra, 35,79 miljardi dollarini. Poole käibekasvust andis hindade juurdekasv.
  Müügitulu aitasid kasvatada ka edasimüüjad, kes ostsid kvartali jooksul rohkem autosid. Nende varud olid suve lõpuks küllaltki väiksed, mille tõttu otsustati rohkem oste teha.
  General Motorsi tegevuskasum kasvas 600 miljoni dollari võrra, 3,2 miljardi dollarini, millega ületati Wall Streeti prognoose. Kasum aktsia kohta oli 1,87 dollarit, analüütikud ootasid näitajaks 1,25 dollarit.
  General Motors suutis autode keskmist müügihinda tõsta 800 dollari võrra, 36 000 dollarini. Võrreldes ülejäänud tööstusega müüdi iga auto keskmiselt 4000 dollari võrra kallimalt.
  Head tulemused tulid investoritele positiivse üllatusena. Ettevõtte aktsia on täna kallinenud 9 protsenti, 36,56 dollarini. Tänavu on General Motorsi aktsia langenud 11 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.