Mait Kraun • 8. november 2018 kell 21:20
New Yorgi börs.  Foto: EPA

Börs: kolmepäevane tõususeeria katkes

Kolmest suuremast aktsiaindeksist odavnesid täna kaks. S&P 500 indeks lõpetas muuhulgas kolm päeva kestnud tõususeeria, vahendab MarketWatch.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes kokku 0,25 protsenti, 2806 punktini. Nasdaq Composite langes 0,53 protsenti ning kauples päeva lõpuks 7530 punktil. Nasdaq kallines nii kolmapäeval kui ka teisipäeval.

Dow Jonesi indeks oli ainuke, mis täna tõusis. Indeks lisas 0,04 protsenti ning kaupleb 26 191 punktil.

Langus kiirenes päeva lõpus kui Föderaalreserv teatas, et jätab intressimäärad muutmata. Keskpank lisas, et prognoosi kohaselt tõstetakse intresse ka edaspidi „järk-järguliselt“ ning majanduse olukord pole palju muutunud. Päeva alguses ilmusid andmed, et USA nädalane töötu abiraha taotlejate arv langes 214 000 inimeseni.

Ettevõtete poole pealt tasub välja tuua Square, mille aktsia kukkus 10 protsenti. Ettevõtte kvartalitulemused olid küll oodatust paremad, et neljanda kvartali prognoosid olid alla ootuste.

WTI toornafta odavnes täna 1,8 protsenti ja Brent kaotas 1,9 protsenti. Tippudest on naftahinnad kukkunud juba 20 protsenti, mis tähendab, et tooraine on jõudnud karuturule. Kulla hind langes 0,4 protsenti, 1224 dollarini untsist.

Hetkel kuum