• Jaga lugu:

  Börs: valimistulemused sisendasid julgust

  Foto: EPA

  USA aktsiaturud muutusid Kongressi valimiste järel tunduvalt julgemaks, sest parlamendi kodade jaotumine kahe partei vahel tekitab tõenäoliselt olukorra, kus suuri muudatusi riigis ette ei võeta ning juba vastu võetud otsuseid (nt maksukärpeid) ümber ei pöörata.

  Dow Jonesi indeks kosus 2,213%, liikudes 26 180 punkti tasemele. Nasdaq Composite kerkis 2,16%, 75750 punktini. S&P 500 tõusis 2,12%, 2814 punktini. Rahunemisest andis märku börsi lühiajalist hirmu mõõtev CBOE volatiilsusindeks (VIX), mis vajus kauplemistundide jooksul 17,8% madalamale, viimase 30 päeva rahulikemale tasemele.
  S&P 500 kasv pärines eelkõige tehnoloogia- (+2,87%) ja meditsiinisektorist (+2,94%), kuid veelgi järsemalt kerkis kolmapäeval tarbekaupade sektor (+3,12%). Viimase tõus toimus aga selgelt e-kaubanduse hiiu Amazon.com-i (+6,86%) turjal, mis toibus vahevalimiste järgsel päeval oma ligi kaks nädalat kestnud madalseisust. Mõnede vaatlejate hinnangul seab demokraatide partei võimulepääsemine Kongressi alamkojas kahtluse alla president Trumpi võimalikud püüded Amazoni ja teiste tehnoloogiahiiglaste tegevust piirata.
  Meditsiinifirmade rõõmuks kiitsid kolme osariigi valijad teisipäeval heaks ettepaneku laiendada riiklikku ravikindlustusprogrammi (Medicaid) ka madalama sissetulekuga inimestele. Otsuse mõjul kerkisid Medicaidi vahendavate kindlustusfirmade väärtpaberid lausa rekordtasemele - kallinesid nt Anthem (+6,59%), Humana (+6,68%) ja UnitedHealth (+4,21%). Dialüüsikliinikute kett DaVita hüppas samal ajal tervelt 9,86% kõrgemale, kuna California valijad ei kiitnud heaks ettepanekut seada piirmäär summale, mida kliinikud tohivad neeruasendusravi eest küsida.
  Naftafirmad Anadarko Petroleum (+5,7%) ja Noble Energy (+4,18%) võisid kolmapäeval rahulikult hingata, kuna Colorado osariik ei saanud elanikelt nõusolekut nafta- ja gaasipumpamise karmimaks reguleerimiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.