Mait Kraun • 18 detsember 2018
Londoni börsil on täna aktsiad languses.  Foto: EPA

Euroopa ja Aasia aktsiad langevad

USA aktsiafutuurid on pärast eilset langust täna stabiliseerunud, aga see ei hoidnud ära Euroopa ja Aasia aktsiate odavnemist, vahendab Bloomberg.

Hiina president Xi Jinping ei rääkinud oma kõnes riigi majanduse avamisest või stimuleerimisest, mis valmistas paljudele investoritele pettumuse. MSCI Aasia-Okeaania indeks ja Stoxx Europe 600 on täna taandunud. S&P 500 futuurid taastusid veidi, eile langes indeks 14 kuu madalaimale tasemele. Nafta jätkas langust ning WTI jõudis 49 dollarini barrel, mis survestas energiasektori aktsiaid.

Praegu pole ilmunud ka positiivseid uudiseid, mis võiks aktsiate languse peatada. Investorid loodavad, et Föderaalreserv võtab sellel nädalal toimuval kohtumisel leebema tooni. Kohtumiselt oodatakse intressitõusu, aga ajalooliselt pole keskpank taolise turulanguse ajal tavaliselt intresse tõstnud.

USA president Donald Trump jätkas Föderaalreservi kritiseerimist. “See on uskumatu, et Fed plaanib järgmist intressitõusu,” rääkis ta.

“Kõiki uudiseid võetakse halvana,” ütles investeerimisfirma Investsmart Groupi strateeg Evan Lucas. “Praeguse kauplemise järgi võiks eeldada, et oleme karuturul. Kauplemismaht on väike ning enne pühi pole taastumist oodata.”

S&P 500 indeksi futuurid on täna kallinenud 0,2 protsenti. Stoxx Europe 600 indeks langes 0,4 protsenti ja jõudis viimase nädala madalaima tasemeni. Tallinna börs on täna langenud 1,03 protsenti, 1175 punktini.

Hetkel kuum