Rait Kondor • 21. detsember 2018 kell 19:08

Nike rõõmustas tulemustega investoreid

Montverde'i keskkooli mängija kannab Nike Kobe korvpalliketse.  Foto: Scott Serio/Cal Sport Media/Scanpix

Nike aktsia on reedel tõusnud üle 7%, kui teatas headest kvartalitulemustest. Investoreid rahustas teadmine, et Hiina-USA kaubandussuhete madalseis ei mõjunud Nike tulemustele halvavalt, vahendab Reuters.

Nike majandusaasta teise kvartali aktsiapõhine kasum tuli 52 senti, mis oli suurem kui analüütikute oodatud 46 senti. Kvartali müügikäive kasvas aastaga 10%, 9,37 miljardi dollarini, mis oli suurem kui analüütikute oodatud 9,17 miljardit dollarit.

Nike müügikäive kasvas Põhja-Ameerikas 9%, Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regioonis 14% ning Hiinas kasvas müük lausa 31%. Ettevõtte suurimal turul, Põhja-Ameerikas, sai Nike müük tuge paremast täishinnaga toodete müügist ning Jordani brändiga ketside müügi taastumisest.

"Selge müüginäitajate paranemine USAs ja mujal, sealhulgas Hiinas, peaksid andma tröösti investoritele, kes on üha rohkem mures võimaliku makromajanduse aeglustumise pärast," ütles Oppenheimeri analüütik Brian Nagel Nike tulemusi kommenteerides.

Reedese börsikauplemise lõpetas Nike aktsia 7,17% plussis, 72,37 dollaril.

Hetkel kuum