Viivika Rõuk • 19 jaanuar 2019

Täna toimub investor Toomase konverents

Börsitoimetuse juht Juhan Lang räägib tänasel konverentsil Äripäeva loodud investor Toomase portfellist.  Foto: Tanel Meos

Täna toimub Tallinnas Äripäeva korraldatav investor Toomase konverents, kuhu koguneb üle 500 investeerimishuvilise.

Äripäeva ajakirjanikud vahendavad konverentsil kõlavaid ettekandeid täna ka Äripäeva veebi.

Konverentsi avab päevajuht, teleajakirjanik Anu Välba, kes räägib enda kogemustest raha ja rikkusega.

Oma investeerimispõhimõtteid avab Joakim Helenius – suurinvestor, Trigon Capitali asutaja ja tegevdirektor. Kuidas jõuda Rikaste TOPi?

Kuidas investeerivad Tallinna börsi suured rahaliigutajad? Arutlusringis annavad sellele küsimusele vastuseid Nasdaq Tallinna börsi tegevjuht Kaarel Ots, ettevõtja ja investor Raivo Hein, advokaadibüroo Naur & Pärn vandeadvokaat ja Äripäeva investorite TOPi edukas liige Indrek Naur ja Skype’i loojate investeerimisfirma Ambient Sound Investments portfellihaldur Arko Kadajane.

Viit õppetundi Wall Streetilt jagab Kaido Veske, investeerimisfondi Livonia Partners kaasasutaja. Kuidas läbi lüüa London Citys ja Wall Streetil? Millist iseloomu nõuavad 100 tunni pikkused töönädalad maailma võimsaimas finantskeskuses?

Finantsvabadusest ja sellest, kuidas seda saavutada, räägivad arutlusringis Naisinvestorite Klubi eestvedaja, investor ja Investeerimisraadio saatejuht Kristi Saare, investor ja 2002. aastast finantsvabaduse poole püüdleja Katarina Holm, finantsblogija Rahakratt, blogi "Investor Taavi" autor ja Facebooki grupi "Finantsvabadus" looja Taavi Ilves ning finantsvabaduse saavutanud investor Joonatan Uusväli.

Paljulubavast investeerimisideest räägib investor ning börsifirma PRFoods osanik ja juht Indrek Kasela.

Võimalused ja ohumärgid Eesti kinnisvaraturul võtavad arutlusringis kokku Balti riikide suurima ärikinnisvarale keskendunud fondivalitseja EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas, ligemale 250 miljonit eurot haldava ärikinnisvarafondi Baltic Horizon juht Tarmo Karotam, kinnisvarainvestor ja -arendaja ning Koidu Ehitus OÜ juhatuse liige Karin Vinkel, ühisrahastusplatvormi Crowdestate tegevjuht Loit Linnupõld, Scandium Kinnisvara OÜ arendusjuht ja partner Kalle Aron.

Arutlusringis, kuidas investeerida 2019. aastal, räägivad investor ja Tallinna Tehnikaülikooli ning ettevõtluskõrgkooli Mainor õppejõud Kristjan Liivamägi, Londonis tegutsev investeerimisfondide juht Katre Saard, investor ja aktiivne kaupleja Ivar Mägi, päevakaupleja, aktsiamängu "Börsihai" kahekordne võitja Marat Kasparov ning Äripäeva peadirektor ja investor Igor Rõtov.

Soome tuntuimaid investeerimiseksperte, investeerimisraamatute autor, majandusteadlane ja Aalto Ülikooli rahanduse instituudi juht Vesa Puttonen räägib investeerimislõksudest.

Investor Toomas teeb kokkuvõtte sellest, kuidas ta eelmisel aastal turgudele tuule alla tegi. Kõlavad läinud aasta parimad õppetunnid ja investor tunnistab üles ka oma investorikarjääri suurimad möödapanekud.

Hetkel kuum