Lauri Teder • 3. aprill 2019 kell 15:58

Leedu Telia pakub prisket dividendi

Telia  Foto: Andres Haabu

Leedu börsil kaubeldav telekomi- ja IT-firma Telia Lietuva kinnitas mulluse finantsaruande ja pakkus välja rekordilise dividendi.

Rootsi kontserni tütarettevõtte auditeeritud aruande kohaselt oli Telia Lietuva käive 2018. aastal 376,49 miljonit eurot ja puhaskasum 54,7 miljonit eurot. Ärikasum ilma ühekordsete tuludeta oli 128,73 miljonit eurot.

Juhtkonna ettepanekul makstakse aktsionäridele välja 46,609 miljonit eurot - 8 senti aktsia kohta - ning jäetakse umbes 85 miljonit eurot ettevõtte jaotamata kasumisse. Kolmapäevase sulgemishinnaga võrreldes on väärtpaberi dividenditootlus seega umbes 6,8%. Lisaks pälvivad Telia Lietuva nõukogu liikmed Tomas Balžekas ja Mindaugas Globas plaani järgi kumbki 15 640 euro suuruse aastatasu.

Telia Lietuva moodustati 2017. aasta Leedu võrguoperaatorite Teo ja Omnitel ühendamisel. Börsifirma aktsiate peamine omanik - 88,15 protsendiga - on selle Rootsi emafirma Telia Company AB.

Hetkel kuum