Mait Kraun • 15. juuli kell 16:25
Börsiuudised
Ainult tellijale

OPEC+ hakkab tootmiskärpeid vähendama

Saudi Araabia energiaminister Abdulaziz bin Salman Al-Saud ja Venamaa energiaminister Alexander Novak.  Foto: Leonhard Foeger, Reuters/Scanpix

Naftakartell OPEC ja selle liitlased hakkavad tootmiskärpeid augustis vähendama, sest maailmamajandus on vaikselt taastumas, ütles Saudi Araabia energiaminister Abdulaziz bin Salman täna toimunud kohtumisel, vahendab Reuters.

OPEC ja selle liitlased (OPEC+), kelle hulka kuulub ka Venemaa, suurendasid mais päevase naftatootmise kärpeid 9,7 miljoni barreli võrra. See on umbes 10 protsenti globaalsest pakkumisest. Viiruse tõttu vähenes globaalne nõudlus aga kolmandiku võrra, mis viis nafta hinna vabalangusesse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum