Anu Lill • 30. oktoober kell 14:47
Börsiuudised
Ainult tellijale

Nigela tootlusega kolmandat sammast ei päästa ka tulumaksu efekt

Kolmandasse sambasse investeerimisel ei piisa raha võimsaks kasvuks ainult heldest tulumaksukingitusest, vaid ka fondi tootlus peab olema sarnane alternatiivsete võimalustega investeerimismaastikul.  Foto: Shutterstock

Kolmanda pensionisambaga liitumine on täies hoos ja inimesed tormavad lastelegi sammast avama, kuid lähemalt vaadates selgub, et sammaste senine tootlus nullib ära sellele tehtud maksusoodustuse.

Kolmandasse sambasse investeerimine on nõu, mida antakse kõigile alustavatele investoritele, sest sellisel viisil saab paigutada kuni 15% oma brutopalgast (maksimaalselt 6000 eurot aastas) sambafondi ning hiljem tagastatakse makstud tulumaks, mille mõistlik investor samuti sambasse lisab. Maksusoodustust ja liitintressi arvestades on selline viis ülimalt tulus pikaajalise investeerimise vahend.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum