Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA suurim aktsiaindeks murdis läbi tähtsa hinnataseme

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Standard & Poor’s 500 indeks tegi eile suurima kukkumise alates 2014. aastast. Indeks oli praktiliselt terve aasta kitsas kauplemisvahemikus, millest nüüd läbi murti – see võib tähendada volatiilsuse kasvu, vahendab Bloomberg.

  S&P500 indeks kukkus läbi 70punktisest kauplemisvahemikust, mis on püsinud alates märtsist. Kauplemisvahemiku alumine pool oli 2040 punkti juures, eile sulgus indeks 2035 punktil. Selle aasta mais saavutatud rekordist on indeks taandunud 4,5 protsenti. Ühtlasi kustutas S&P500 oma selleaastase tõusu.
  Väga tähtis on ka asjaolu, et indeks kukkus eile läbi 200 päeva libiseva keskmise. Tehnilised analüütikud peavad seda indikaatorit tähtsaks „trendinäitajaks“. Kui hind jääb 200 päeva keskmise alla püsima, on trend alla ja vastupidi.
  „Kuni tänaseni ei olnud midagi, mis oleks võinud meid sellest kauplemisvahemikust välja murda,“ ütles investeerimisfirma NorthCoast Asset Management kaupleja Frank Ingarra. „Küsimus on selles, kas see on katalüsaator, mis paneb turud kukkuma või suudab turg sinna vahemikku tagasi tõusta.
  S&P500 indeks pole viimase aasta jooksul kordagi üle viie protsendi kukkunud. Kümneprotsendist kukkumist, mida tehnilised analüütikud nimetavad korrektsiooniks, pole toimunud juba 2011. aastast saati.
  Ka teised suured indeksid langesid märkimisväärselt – Dow Jones odavnes 358 punkti (2,1 protsenti) ja sulgus 16 990 punktil, mis on madalaim tase alates oktoobrist. Nasdaq 100 indeks kukkus lausa 2,8 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.