Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: Adidase suured ambitsioonid

Adidase pood Berliinis
Adidase pood Berliinis  Foto: Scanpix

Kui varasemast on mul jälgimisnimekirjas olnud Nike, siis nüüd tekitasid minus huvi vilkama rivaali Adidase esimese kvartali tulemused.

2016. aastal ametisse astunud Adidase juht Kasper Rorsted on pööranud ettevõtte tähelepanu suurema kasumlikkuse poole, mis jääb veel ligi kaks korda alla suuremale rivaalile Nikele. Viimase puhaskasumi marginaal oli lõppenud aastal 12 protsenti, Adidasel on möödunud aastast vastu näidata 6protsendine puhaskasumi marginaal. Aastani 2020 prognoosib ettevõte 22–24protsendist puhaskasumi kasvu aastas.

Kui Saksa spordirõivatootja esimese kvartali käive kasvas pisku 1,9 protsendi võrra, 5,55 miljardile eurole, siis nii ärikasum kui ka puhaskasum nägid suuremat kasvu. Ärikasum kasvas 17,1 protsendi võrra, 746 miljonile eurole, ning puhaskasum paisus 18,6 protsendi võrra, 540 miljonile eurole.

Tugev kasv Hiinas

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt