Äripäev • 9. veebruar kell 13:07
Juhtkiri
Ainult tellijale

Juhtmed kärssavad, mitte ainult Helme nõuniku loos

Foto: Anti Veermaa

Ükskõik, kuidas liigub edasi endise rahandusministri Martin Helme nõuniku Kersti Krachti kuriteokahtluse asi, tuleks oluliselt laiendada poliitilisel ametikohal istujate ringi, kel on kohustus oma huvid avalikult deklareerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Äripäev tervitab riigikokku jõudnud korruptsioonivastase seaduse muutmise seadust, millega sätestatakse huvide deklaratsiooni esitamise kohustus ministri poliitilistele nõunikele. Justiitsminister Maris Lauri on väljendanud vajadust sellega kiiresti edasi liikuda. Samas oleks meie arvates vajalik, et kohustus laieneks ka näiteks omavalitsusjuhtide nõunikele ja miks mitte ka neile erakondade büroode töötajatele, kes riigieelarvest laekuva raha üle otsuseid langetavad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum