• Jaga lugu:

  Karud pole kuhugi kadunud

  Kaupleja Alex pani karuhirmus mitu pikka positsiooni kinni ja pessimism turu suhtes aina süveneb.

  New Yorgi börs: investorid hääletavad praegu jalgadega.Foto: SPENCER PLATT, AFP/Scanpix
  Olen peaaegu kõik oma pikad positsioonid (ostutehingud) sulgenud. Kasumit teenisin Apple´i (AAPL), Nvidia (NVDA) ja ETF XLB (sisaldab tarbekaupasid tootvaid ettevõtteid) pikkade positsioonidega. Arvestades seda, kuidas karud praegu turgudel domineerivad, olen otsusega väga rahul. Praegu on mul avatud ainult üks pikk positsioon Electronic Arts (EA) aktsiatega. Usun, et ostutehing toimus küllaltki heal hetkel ja mind kaitseb ka seatud stop-loss-tase. Seega plaanin positsiooni veel lahti hoida. Mida aga võiks tuua alanud nädal?
  Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 114.64 EUR
  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.
  Turud langesid eelmisel nädal peaaegu iga päev. Kulminatsioon saabus reedel. Minu otsus esmaspäevasele eufooriale mitte reageerida oli õige. Nagu ma arvasin, siis Trumpi ja Hiina ühekordne kohtumine ei suuda karusid veenda ja pessimismi turgudelt eemaldada. Pärast kohtumist sulgesin Nvidia positsiooni. Nüüd, kui S&P 500 indeks jõudis 2600–2620 tasemele, mis oli pikalt ka tugev toetustase (support), peab taas tegema õige otsuse ja mulle tundub, et minu pessimism turgude suhtes on pigem kasvanud. Niipea ma ostlema ei hakka!
  Foto: Kaupleja Alex
  Aga see ei tähenda seda, et oleks aeg kaubelda langusele. Igal hetkel võivad Fed, majandustulemused või mistahes muud faktorid tuua eufooria taas turgudele. Hea karupositsiooni võtmine eeldab hästi ajastatud sisenemispunktide kasutamist! Praegu ma neid punkte ei näe ja keskendun turuneutraalsele strateegiale. Kui NASDAQ ja Dow' hindade erisus peaks laienema, siis kavatsen suurendada oma olemasoleva positsiooni mahtu.
  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi MetaTrader5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.
  Edukat kauplemist!
  Kaupleja Alex
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.