Kaupleja Alex • 10. detsember 2018 kell 11:54

Karud pole kuhugi kadunud

Kaupleja Alex pani karuhirmus mitu pikka positsiooni kinni ja pessimism turu suhtes aina süveneb.

New Yorgi börs: investorid hääletavad praegu jalgadega.  Foto: SPENCER PLATT, AFP/Scanpix

Olen peaaegu kõik oma pikad positsioonid (ostutehingud) sulgenud. Kasumit teenisin Apple´i (AAPL), Nvidia (NVDA) ja ETF XLB (sisaldab tarbekaupasid tootvaid ettevõtteid) pikkade positsioonidega. Arvestades seda, kuidas karud praegu turgudel domineerivad, olen otsusega väga rahul. Praegu on mul avatud ainult üks pikk positsioon Electronic Arts (EA) aktsiatega. Usun, et ostutehing toimus küllaltki heal hetkel ja mind kaitseb ka seatud stop-loss-tase. Seega plaanin positsiooni veel lahti hoida. Mida aga võiks tuua alanud nädal?

Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 114.64 EUR

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Turud langesid eelmisel nädal peaaegu iga päev. Kulminatsioon saabus reedel. Minu otsus esmaspäevasele eufooriale mitte reageerida oli õige. Nagu ma arvasin, siis Trumpi ja Hiina ühekordne kohtumine ei suuda karusid veenda ja pessimismi turgudelt eemaldada. Pärast kohtumist sulgesin Nvidia positsiooni. Nüüd, kui S&P 500 indeks jõudis 2600–2620 tasemele, mis oli pikalt ka tugev toetustase (support), peab taas tegema õige otsuse ja mulle tundub, et minu pessimism turgude suhtes on pigem kasvanud. Niipea ma ostlema ei hakka!

Foto: Kaupleja Alex

Aga see ei tähenda seda, et oleks aeg kaubelda langusele. Igal hetkel võivad Fed, majandustulemused või mistahes muud faktorid tuua eufooria taas turgudele. Hea karupositsiooni võtmine eeldab hästi ajastatud sisenemispunktide kasutamist! Praegu ma neid punkte ei näe ja keskendun turuneutraalsele strateegiale. Kui NASDAQ ja Dow' hindade erisus peaks laienema, siis kavatsen suurendada oma olemasoleva positsiooni mahtu.

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi MetaTrader5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Edukat kauplemist!

Kaupleja Alex

Hetkel kuum