• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Roosna: ettevõtlus on nagu maratonijooks

  "Looge oma ettevõte!” ütles Allan Martinson väga õigesti. Soovitus on igati korrektne, kuid siiski tasuks säärase julgustamisega olla ettevaatlik, kirjutab arvamusloos Capital Advisorsi partner Hendrik Roosna.

  Samamoodi võiks mina soovitada Martinsonile tema füüsilise vormi kohta midagi teadmata, et mingu sel aastal kindlasti maratoni jooksma. Kõlab ju ilusa ja sportliku soovitusena. Tegelikult aga tähendab maraton hulka kilomeetreid, mida ilma ettevalmistuseta inimene enamasti läbi joosta ei suuda. Soovitust sõna-sõnalt järgides võib ta endale viga teha. Maratoni jooksmine vajab põhjalikku füüsilist ja vaimset ettevalmistust. Edukad jooksjad ei häbene nõu küsida treenerilt, sest võimalikke vigu saab spetsialisti abiga vältida. Ainult siis, kui kõik eeldused on täidetud, on rajale minnes võimalik edukalt lõpetada.
  Sarnased alused kehtivad ka ettevõtluses. Põhjalik ettevalmistus ja julgus aitavad ettevõtluses ellu jääda, edu saavutada ja suureks kasvada. Oma firma on aastatepikkune projekt ja kasum ei pruugi saabuda esimestel aastatel. Sellega tasub kindlasti arvestada, enne kui stabiilsele palgatööle käega lüüa.Alustav ettevõtja peab alati kümme käiku ette mõtlema, veendumaks, et plaan on küllalt hea. Samuti tasub kasutada treenerit kas mentori, sõbra või professionaalse nõustaja näol. Ettevõtluskogemusega inimestelt saab väärt nõu ja nii jäävad paljud vead tegemata.
  Soovin nii palgatöötajatele kui ettevõtjatele julgust oma unistusi teoks teha targalt, ettevaatlikult ja vajaduse korral hüva nõu otsides. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.