30. oktoober 2012 kell 7:08

Reformierakonna 15 argpüksi

Reformierakonna juhatus koosneb vaid oma naha hoidjatest, teiste sõnadega argpüksidest. Kahjuks on mitu neist valitsuses ja riigikogus olulistel ametipostidel. Ja neist töökohtadest kardavad nad ilma jääda, kirjutab toimetaja Indrek Kald.

Siit tulevad nimed: Jürgen Ligi, Keit Pentus-Rosimannus, Urmas Paet, Rein Lang, Hanno Pevkur, Kalev Lillo, Arto Aas, Urmas Klaas, Tõnis Kõiv, Urmas Kruuse, Laine Randjärv, Valdo Randpere, Jaanus Tamkivi ja Taavi Rõivas.

Ühelgi neist ei olnud nii palju julgust, et astuda vastu oma erakonna esimehele Andrus Ansipile. Nädal tagasi sündinud otsuse heita erakonna varjatud rahastamise avalikkuse ette toonud Silver Meikar parteist välja võttis juhatus vastu üksmeelselt. Seega polnud ühelgi neist tipp-poliitikuist südikust öelda oma parteikaaslastele ja Ansipile, et me ju valetame salajast rahastamist eitades avalikkusele näkku. Kusjuures avalikkus teab, et valetame. Ja et peale meie ehk juhatuse ei usu ju keegi Ansipit, Michalit ja Lillot.

Olen kindel, et kõik juhatuse liikmed kas olid juba varem kursis varjatud rahastamisega või vähemalt oli neil võimalus skandaali arenedes endale tõde selgeks teha. Seega nad ka ise ei usu seda juttu, mida südamerahus räägivad. Ansip nende eestkõnelejana on ise samasugune, hoides võimust kinni ning uskudes naiivselt, et valetades parandab ta Reformierakonna mainet.

Autor: Indrek Kald, kaasautor

Hetkel kuum