Pille Ivask • 20. märts 2019 kell 11:22

Kas Hiina raha koloniseerib Euroopa?

Kõige lahkemalt tervitas eelmisel aastal Hiina raha Suurbritannia, kuhu Hiina ettevõtted investeerisid 4,2 miljardit eurot. Pildil Briti peaminister Theresa May visiidil Hiinasse kohtumas president Xi Jinpingiga.  Foto: WU HONG / POOL, EPA

Saates „Äripäeva fookuses“ räägime Hiina rahast Euroopas ja selle mõjust poliitikale. Hiina eksperdi Liisi Karindiga arutleme selle üle, kas, kuidas ja miks on muutunud Hiina ambitsioon maailmas asju ajada.

Saate teises osas kõneleme Euroopa Komisjoni endise transpordivoliniku Siim Kallasega aga juba konkreetsetest projektidest, kuhu hiinlased on oma raha suunanud. Samuti arutleme, kas Euroopa riigid peaksid Hiina raha suhtes võtma ühtse seisukoha ning kas Hiina raha võiks Euroopat lõhestada. Saatejuht on Pille Ivask.

Kuula saadet "Äripäeva fookuses" Äripäeva raadio podcast'ide keskkonnast.

Hetkel kuum