Rivo Sarapik • 21. oktoober 2015 kell 14:45

TOP: vaata Läänemaa edukamaid firmasid

Lääne Teed saavutas maakonna TOPis taas kõrge koha. Sel aastal oli ettevõte teisel positsioonil. Fotol ettevõtte nõukogu liige Märt Järvik.  Foto: Veiko Tõkman

Läänema TOPis vahetus välja pea kogu esikümme. Mullune võitja hindas aasta ebaedukaks.

Eelmise aasta edetabeli esikümnest jäi sel korral kaks ettevõtet – tänavune esimene ja teine koht. Mullune liider, Lihula Maaparandus aga taandus 81 kohta. Ettevõtte juhtkond selgitab aastaaruandes, et 37% suuruse käibe- ja rohkem kui 100% suuruse kasumilanguse (näitajad vastavalt 1,6 ja -0,14 mln eurot) tingis Euroopa toetusfondide rahastuse lõppemine, sest maaparandusühistud ei ole võimeliselt ainult omavahenditest maaparandust tellima.

Samal ajal kasvas ettevõtte ehitustööde osakaal käibes, kerkides 333 000 euroni. Ettevõte andis mullu tööd 38 inimesele, mida on aasta varasemaga võrreldes seitse vähem. Ettevõtte keskmine palk oli 815 eurot ehk 10% aasta varasemast rohkem.

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

Hetkel kuum