• Jaga lugu:

  Sambla ASi kasum langes, aga omanikud võtavad dividende

  Ehitus.Foto: Andras Kralla

  Ehitusmaterjalide müüja Sambla müügitulu püsis stabiilne ning ärikasum langes veidi. Omanikud võtavad firmast ka dividende.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et ehitusmaterjalide jaemüügiga tegeleva Sambla ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 0,5 protsenti 2,87 miljoni euroni. Ärikasum langes seejuures 17 979 euro võrra, 137 486 euroni (-12 protsenti).
  Keskmiselt töötas firmas eelmisel aastal 21 inimest, võrreldes 2015. aastaga see näitaja ei muutunud. Käive töötaja suurenes 0,5 protsenti, 136 442 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 11 protsenti, 1273 euroni kuus. Juhatus ja nõukogu töötasu ei saanud.
   

  Sambla AS

  Ettevõte kirjutas oma tegevusaruandes, et 2016. aastal oli firma tegevus stabiilne, mis väljendub ka tulemustes. „2017. aastaks olulisi investeeringuid ei planeerita,“ kirjutas juhtkond aruandes.
  Sambla ASi omanikeks on Endel Oolup (50,25 protsenti) ja Galina Maripuu (42,5 protsenti). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud. Küll aga tegi juhatus otsuse maksta omanikele sellel aastal 80 000 eurot dividende.
  Ettevõte on jõudnud Äripäeva Läänemaa TOPi mitmel korral esiviiekümnesse, viimati 2016. aastal ilmunud edetabelis 15. kohale.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.