• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pealinnast Paldiskis

  Täna on selge, et välisinvestorile ei tundu kuigi atraktiivne investeerimisobjekt isegi mitte Tallinn, Räpinast rääkimata. Kohalikul investoril jääb jälle kapitalist puudu. Ka riigil ei ole kuigi palju raha, aga seda natukest, mis on, saab kulutada mitmel viisil. Regioonide hüvanguks saab riik teha seda, et suunab kõik oma kulutused pealinnast välja. See tähendab, et kui tuleb valida, kas ehitada valmis Tallinnas kerkiv muusikaakadeemia või Tartus asuv Eesti rahva muuseum, tuleb otsustada viimase kasuks.
  Alati jääb muidugi võimalus toetada siiski akadeemiat, kuid tingimusel, et selle uus hoone kerkib näiteks Pärnus. Nii läheb riigi raha vähemalt osaliseltki maakonna ehitaja tasku, mitte ei tõsta pealinna ehitusfirma kasumit, mille arvel saaks Tartust Tallinnasse meelitada paar head ehitusspetsialisti.
  Eesti uuema ajaloo ainuke regionaalpoliitiliselt kasulik otsus oli riigikohtu viimine Tallinnast Tartu. Idee viia pealinn koos riigivalitsemisorganitega üle Paldiskisse tundub vahest liiga hullumeelne, aga mitte sedavõrd, et selle võimaluse plusse ja miinuseid ei tasuks seltskonniti või ajakirjanduse vahendusel arutada.
  Selline regionaalpoliitika nõrgestaks küll Tallinna positsioone konkurentsis Helsingi ja Riiaga, kuid näitaks, et lisaks lobisemisele tahab poliitik maaregioonide arenguks ka midagi ära teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.