30. november 1995 kell 22:00

?veitsi kindlustusselts Fortuna osutus petturiks

Advokaadibüroo Eomois & Keevallik vandeadvokaadi Tiit Vajaku sõnade kohaselt sõlmis tema kliendi abikaasa J.Õ. kindlustuslepingu Fortuna agendi Rain Nõmmikuga kaks aastat tagasi.

Kindlustuspreemia suurus oli üle 3000 USA dollari. Kindlustusvõtja J.Õ. sai autoõnnetusel surma samal aastal.

«Kui lesk pöördus Fortuna esinduse poole Riias, teatas firma, et nad maksavad tagasi kindlustuspreemia ja loevad sellega asja lõpetatuks,» rääkis Vajak. «Ei mingit seletust.»

Kindlustuskatte suurus oli sõlmitud lepingu kohaselt kokku 107 000 USA dollarit, mille Fortuna oleks pidanud J.Õ. lesele välja maksma. 60 000 dollarit moodustab sellest tervisekindlustuse kate, 47 000 dollarit pidi kindlustusselts lisaks välja maksma kindlustusvõtja surmaga lõppenud õnnetuse korral.

Fortuna esindajad viitasid Tiit Vajaku kinnitusel sellele, et kindlustusleping on vigane.

«Mitteametlikus vestluses viidati sellele, et lepingus pole kirjas kindlustusvõtja töökoht ja seetõttu pole leping kehtiv,» ütles Tiit Vajak.

Sellest johtuvalt pakub Fortuna J.Õ. lesele kindlustuspreemia tagastamist.

Rain Nõmmik, kes sai kindlustuslepingu sõlmimisest protsentuaalset tasu, kinnitas aga, et ta on kõik lepingud sõlminud täpselt nii ja mingeid probleeme ei tohiks olla.

Järelepärimise peale saatsid Fortuna esindajad Tiit Vajakule lepingu, mis oleks nagu kindlustusseltsi jõudnud 20. jaanuaril 1994, mil J.Õ. oli juba surnud. «Samas on lepingu sõlmimise kuupäev 1. aprill 1993,» rääkis Vajak. «Sellel ei ole J.Õ. allkirja ja teine allkiri ei ole Rain Nõmmiku oma. Tegemist on Fortuna võltsitud versiooniga.»

Vajak lisas, et Fortuna võltsitud kindlustusleping on tehtud väljaspool Eestit, sest kõigil täppidega tähtedel puuduvad kirjapildis täpid. Rain Nõmmiku kinnitusel tema seda kindlustuslepingu versiooni koostanud ei ole.

Praegu on kaebus ?veitsi advokaatide käes. Küsimusele, kas Fortuna on ?veitsis aktsepteeritud firma, vastas vandeadvokaat Tiit Vajak: «Ma kahtlen selles sügavalt. Kui ma sinna helistasin, siis sain vastuse kõigepealt vene keeles.»

Hetkel kuum