18. jaanuar 1996 kell 22:00

Hansapanga uus aruandlusvorm

Juhtmõte on see, et kui Hansapank kusagil mingit informatsiooni avaldab, siis peab see olema kõigile kättesaadav, üheaegselt nii Eestis kui Soomes, lausus Lõhmus.

«Kaks olulist nõuet, mida Soome väärtpaberijärelevalveamet esitas, olid Hansapanga info levitamise sisemiste eeskirjade vastavus Soome seadusandlusele ja tegevus siseinformatsiooni valdajatega,» rääkis Lõhmus. «Hansapangas on nimekirjad inimestest, kes teavad panga käekäigust ja finantstulemustest rohkem, kui iga teine võiks teada. Nendele kuuluvate firmade ja sugulaste suhtes seavad Soome seadused mõningaid piiranguid,» tõdes Lõhmus.

Hansapank esitab Eesti Pangale aruandeid vastavalt keskpanga seatud nõuetele. Numbriline pool jääb nii Helsingi börsile kui Eesti Pangale esitatavas aruandluses samaks, kuid nende esitamine hakkab toimuma erinevalt, lausus Lõhmus.

Tema sõnul kinnitab panga juhatus eelmise aasta bilansi ja kasumiaruande 14. veebruariks. Hansapanga aktsionäride koosolek toimub aprilli keskel.

Hansapanga bilansimaht oli detsembri lõpu seisuga 3,36 mld krooni, kuid panga aastakasumit ei soovinud Lõhmus kommenteerida.

Hetkel kuum