14. aprill 1996 kell 22:00

Rakke lubjaahi alustab lähipäevil taas tööd

«Asi liigub sinnapoole, et lepingud Venemaa tellijatega tulevad,» kinnitas Paplavskis.

Tema sõnul on praegu veel vara rääkida konkreetsetest ostjatest ja kogustest. Küll aga võib öelda, et ladu on nüüd tühi ja algab ahju käivitamine. «Algab sihipärane ja rahuarmastav ülesehitustöö,» teavitas Paplavskis tulevikuplaanidest.

Mingit koondamist oodata ei ole, sest erastamisagentuuriga sõlmitud lepingu järgi kohustub Kivilõvi tagama esimese aasta jooksul tööhõive 40 inimesele, lisas Paplavskis. «Niipalju on meil ka kaadriosakonnas ametlikult tööle vormistatud inimesi,» kinnitas ta.

Rakke lubjatehas müüdi Kivilõvile kolme miljoni krooni eest, teatas EEA avalike suhete osakond. Järelmaksu tähtaeg on kümme aastat ja pool ostusummast tasutakse EVPdes. AS Kivilõvi võttis üle Rakke lubjatehase kolme miljoni kroonise võlakohustuse ja kohustus investeerima ettevõttesse 10 miljonit krooni. «Kohustused on mõõdukad,» kommenteeris Kivilõvi juhatuse esimees.

Rakke lubjatehase eelmise aasta netokäive oli 3,9 miljonit krooni ja kahjum 1,3 miljonit krooni.

Hetkel kuum