• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ukrainas uus peaminister

  Leonid Kut?ma teatas peaministri vallandamisest esmaspäeval Ukraina regionaalsete juhtide kohtumisel. Päev hiljem nimetati uueks peaministriks senine esimene asepeaminister Pavlo Lazarenko, keda tuntakse kui presidendi lähedat liitlast.
  Vallandatud peaministrit, Jevgeni Mart?uki peetakse üheks Kut?ma tõsisemaks rivaaliks Ukraina presidenditoolile. Ametist vabastamine annab viimasele vabad käed seni vaoshoitud isiklike poliitiliste ambitsioonide realiseerimiseks. Arvamusküsitlused on näidanud, et Mart?uk on Ukraina poliitilisel areenil tugev mängija.
  Korralised valimised toimuksid Ukrainas 1999. aastal, kuid ei ole välistatud nende toimumine varem. Endine peaminister on avaldanud arvamust, et pärast Ukraina uue konstitutsiooni vastuvõtmist tuleks korraldada nii uued parlamendi- kui presidendivalimised.
  Viimastel kuudel Kut?ma ja Mart?uki omavahelised suhted pingestusid. Peaminister kaebas, et tal ei ole piisavalt võimu, president aga teatas, et ei kavatse oma lähikonnas «dissidente» taluda. Nii Kut?ma kui mitmed tema lähedased abilised on juba mõnda aega Mart?uki lojaalsuses kahelnud.
  «Selle asemel, et oma igapäevaseid ülesandeid täita, on ta (Mart?uk) viimasel ajal kogu oma energia kulutanud isikliku poliitilise imago edendamisele,» teatatakse presidendi avalduses.
  Kut?ma dekreedis on Jevgeni Mart?uki vallandamise ametliku põhjusena märgitud asjaolu, et Ukraina seaduse kohaselt ei või parlamendi liige samal ajal kuuluda riigi valitsusse. Mart?uki esindaja sõnul on tegemist vaid ettekäändega, kuna enam kui pooled valitsuse liikmed on ühtlasi parlamendi liikmed.
  Uuel peaministril Pavlo Lazarenkol ei ole majanduslikku tausta, üldise peetakse teda arukaks poliitikuks, kes presidendi korraldused kindlalt ellu viib. Lazarenko juhtis riigi energeetikasektorit ja pidas Venemaaga gaasitarnetealaseid läbirääkimisi. REUTER-FT
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.