• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  AS AF Pärnu pankrotihaldurid esitasid eile rahandusministeeriumile taotluse eraldada Võhma lihakombinaadi koondatud töölistele 2,3 mln krooni.
  «Seadus näeb ette, et kui ettevõttel pole raha töötajatele töötasu ja koondamishüvitiste maksmiseks, siis garanteerib riik kuni kahe kuu töötasu ja koondamishüvituse,» selgitas pankrotihaldur Arno Mägi. Mägi sõnul ulatub tegelik vajadus ligi 4 mln kroonini. «Puudujääv raha jääb töötajatel tõenäoliselt saamata,» tõdes Mägi.
  Võhma lihakombinaadis peatati töö märtsis, üle 360 töötaja koondati 10. juulil. Et veidigi leevendada võhmalaste olukorda, esitasid pankrotihaldurid eile ka lisataotluse majandusministeeriumile. «Taotlesime polüfunktsionaalsete asulate programmilt laenu 2,3 mln kr,» selgitas Mägi. «Nii saaksime lihakombinaadi töötajatele neile ette nähtud raha kiiremini välja maksta.» ÄP
  Majandusministeeriumi litsentsitalituse juht Aleksander Skoblov teatas kolmapäeval, et seoses majandusministeeriumi litsentsikomisjoni liikmete puhkusega augustis peatatakse ajutiselt kütuse, mootorsõidukite ning tubaka ja alkoholi litsetsi taotlejatelt dokumentide vastuvõtt.
  Skoblov ütles, et kuna litsentsikomisjoni liikmed puhkavad ja komisjon augustis kokku ei tule siis ei ole ka litsentsitaotlejatel praegu mõtet dokumente talitusse tuua.
  «Dokumentide vastuvõtmist alustame taas 1. septembrist,» teatas ta. ÄP
  Tartu konservitehas AS Salvest saatis esimesed masinad Poolasse kurgi järele. Koos veokuludega kujuneb Poolast ostetud kurgikilo hinnaks pisut üle kolme krooni. Samas müüakse Eestis kasvatatud kurki praegu turgudel rohkem kui poole kallimalt.
  «Kavatseme Poolast tuua 100 tonni kurki, sest siinset kurki kokku ostes ei suudaks me oma hinnatasemelt välismaiste konservitootjatega võistelda,» ütles ASi Salvest tegevdirektor Matti Holter. Ta lisas, et oma lepingupartneritelt ostab tehas kurgi kokku lepingus fikseeritud hinnaga. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.