18. august 1996 kell 22:00

Viie aasta pärast saab Tallin city

Läinud nädalal otsustas Tallinna linnavalitsus, et sadamapiirkonna hoonestuskonkursi võitja on TSM Investeeringute AS. Viimaks ometi on loodud eeldused juba liiga kaua tallinlaste ja Tallinna külaliste silma riivanud sadamataguse korrastamiseks. 18 hektari suurune maa-ala saab tõeliselt kaasaegse ilme. Mainitud firma on oma pakkumuses lubanud kolme kuni viie aasta jooksul ehitada 130 000 ruutmeetrit hooneid ja lahendada piirkonna transpordiprobleemid. Äripäev loodab, et projekti rahastavad finantsinstitutsioonid lubatud raha ikka projekti panevad. Kuidagi ei tahaks, et läheb nii nagu mõnede suurhotellide puhul kus plats lükatakse puhtaks, auk maasse ja kogu lugu. Samuti tahab toimetus loota, et konkurssi mittevõitnud firmad võitjaga koostööd suudavad teha, mitte ei hakka aastaid kohtutes oma õigust taga ajama. Kohtus võib küll saavutada võidu, kuid unelmate city lükkub teadmatusse kaugusse.

Hetkel kuum