• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti-Ameerika fond jätkab laenude andmist

  Balti-Ameerika ettevõtlusfond annab laenu väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele, ütles Ridgeway. Fondi peamised soositud tegevusalad on turism ja kergetööstus, teatas ta. Ettevõtlusfondi maht on 50 miljonit USA dollarit (600 mln krooni), millest Eesti firmad on saanud seni laene kokku üle 30 miljoni krooni.
  Balti-Ameerika ettevõtlusfondi esindaja Paul Tumminia sõnul on fond finantseerinud Eestis 14 projekti ja andnud heakskiidu veel kahele projektile. Enamik laenutaotlejaid kavatseb oma majandustegevust arendada Tallinnas, väitis ta. Taotletud laenude maht on Tumminia sõnul kõikunud 150 000 krooni ja 12 miljoni krooni vahel. Laenu antakse ettevõtetele otse, ilma pankade vahenduseta.
  Tumminia sõnas, et ettevõtlusfondi laenutingimused on soodsamad kui kohalikel kommertspankadel. Ühe laenu intress on tema kinnitusel keskmiselt 10--15 protsenti.
  Ettevõtlusfondi põhimõtete kohaselt ei avalikusta fond laenu saanud firmade nimesid. Laenu on saanud peamiselt toiduainetööstuse, turismi ja käsitööga tegelevad ettevõtted, nõustus Tumminia ütlema.
  Balti-Ameerika ettevõtlusfondi juhatus teeb Balti riikides tutvumisvisiiti, mille käigus kohtutakse riigi- ja valitsusjuhtidega ning värskendatakse muljeid Balti riikidest ja nende arengust.
  «Mul on Eestist väga head muljed,» tunnistas Rozeanne Ridgeway. «Siin on osatud majandus õigetele rööbastele juhtida.»
  Paul Tumminia ütles, et Eestis soodustab laenu andmist valitsusasutuste positiivne suhtumine ettevõtlusfondi. «Oleme huvitatud nende sidemete säilitamisest,» kinnitas ta.
  Ridgewayd saadavad fondi aseesimees Daniel Rose ning juhatuse liikmed Kim Davis, Hughlyn Fierce ja Juris Padegs. Delegatsiooniga ühines Eestis ettevõtlusfondi tegevjuht Brewster Campbell.
  Rozeanne Ridgeway on olnud USA välisministri abi Euroopa ja Kanada asjades, USA suursaadik Soomes aastatel 1977--1980 ja Saksa Demokraatlikus Vabariigis aastatel 1982--1985. Ta kuulub selliste Ameerika suurfirmade nagu 3M Corp, RJR Nabisco, Boeing, Citicorp ja Citibank juhatusse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.