21. oktoober 1996 kell 22:00

Valimisi kajastati väga halvasti

Kui poliitikahuviline televaataja pärast valimistoimingu sooritamist ja põnevat ootamist pühapäeva õhtul Eesti televisioonist valimisstuudiot jälgima hakkas, tabas teda ridamisi mitu ebameeldivat üllatust.

Kõigepealt venis saate algus. Sellega võib veel kuidagi leppida, kuna tegemist on soome-ugri telekanalitele tavalise nähtusega. Küll aga ei saa kuidagi rahul olla saate endaga, mille ettevalmistamisel ei olnud saatejuht Katrin Saks eriti palju vaeva näi-nud. Istudes vabariiklikus valimiskomisjonis, olles tõmmanud endale pähe vanemates ulmefilmides nähtud kõrvaklapid, püüdis ta teha kõik, et televaatajal oleks võimalikult igav ja segane ettekujutus sellest, kuidas kohalikud valimised on õnnestunud.

Selles töös aitasid teda valimiskomisjoni esimees hr Heinsalu, kes kartis otse välja öelda, et kodakondsusamet jättis valimisteks oma töö tegemata ja paar politoloogi, kes ei andnud endale aru, et telepildil on võime levida üle Eesti.

Hetkel kuum