11. november 1996 kell 22:00

Estoplast sihib Rootsi turgu

Eesti suurim valgustitootja AS Estoplast valmistab ette uue seeria büroovalgusteid, mida soovib hakata tuleva aasta teisel poolel Rootsis turustama, teatas Estoplasti arendusjuht Ebbe Liiva.

Büroovalgustite esmaesitlus on veebruaris Stockholmi valgustusmessil.

Kuigi esimest büroovalgustit esitleb Estoplast selle nädala lõpul Tallinna rahvusvahelisel mööbli- ja sisustusmessil, on bürooseeria tervikuna täna alles eskiisi tasemel, märkis Liiva.

Liiva kinnitusel on Rootsis tootmist omav IKEA kontsern teinud Estoplastile pakkumuse hakata tootma ka nende kataloogimüügiks. «IKEA poolt on disain ja valgusti näidis,» kinnitas ta. Liiva sõnul on Estoplast seni Rootsi müünud spetsiaalselt sellele turule toodetud antiigimaigulisi valgusteid.

Estoplast ekspordib täna poole toodangust Venemaale, Baltimaadesse, Soome ja Rootsi. Moskvas müüb Estoplasti tooteid valgustite- ja mööblimüügifirma Opifex. Läbirääkimiste järgus on vahendusfirmade kaudu Prantsusmaa ja Norra turule jõudmine.

Estoplasti 1995. a käive oli 14,6 mln krooni ja kahjum 4,3 mln krooni. Liiva väitel plaanib firma sel ja ka tuleval aastal käibekasvu miljon krooni ning aasta lõpuks väljuda kahjumist, et tuleval aastal kasumisse jõuda. ÄP

Hetkel kuum