• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estoplast sihib Rootsi turgu

  Eesti suurim valgustitootja AS Estoplast valmistab ette uue seeria büroovalgusteid, mida soovib hakata tuleva aasta teisel poolel Rootsis turustama, teatas Estoplasti arendusjuht Ebbe Liiva.
  Büroovalgustite esmaesitlus on veebruaris Stockholmi valgustusmessil.
  Kuigi esimest büroovalgustit esitleb Estoplast selle nädala lõpul Tallinna rahvusvahelisel mööbli- ja sisustusmessil, on bürooseeria tervikuna täna alles eskiisi tasemel, märkis Liiva.
  Liiva kinnitusel on Rootsis tootmist omav IKEA kontsern teinud Estoplastile pakkumuse hakata tootma ka nende kataloogimüügiks. «IKEA poolt on disain ja valgusti näidis,» kinnitas ta. Liiva sõnul on Estoplast seni Rootsi müünud spetsiaalselt sellele turule toodetud antiigimaigulisi valgusteid.
  Estoplast ekspordib täna poole toodangust Venemaale, Baltimaadesse, Soome ja Rootsi. Moskvas müüb Estoplasti tooteid valgustite- ja mööblimüügifirma Opifex. Läbirääkimiste järgus on vahendusfirmade kaudu Prantsusmaa ja Norra turule jõudmine.
  Estoplasti 1995. a käive oli 14,6 mln krooni ja kahjum 4,3 mln krooni. Liiva väitel plaanib firma sel ja ka tuleval aastal käibekasvu miljon krooni ning aasta lõpuks väljuda kahjumist, et tuleval aastal kasumisse jõuda. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.