21. jaanuar 1997
Jaga lugu:

Ühiselamust sai kindlustuskontor

Endisest ühiselamust valmib märtsi lõpuks kindlustusseltsi Bico kontor.

Peaaegu aastaga valminud kontori renoveerimist ähvardas takistama hakata vajalike lubade linnavalitsusega kooskõlastamise venimine. Lubade hankimine oli eelkõige vajalik hoone tagaküljes asuva trepihalli ehitamiseks, mis oli ainus plaanitav juurdeehitus. OÜ Bico Invest projektijuhi Andrus Olopi sõnul pääseti pikemast tööde venimisest tänu peatöövõtja FCMi suurele kogemustepagasile linnavalitsusega suhtlemisel.

Probleeme valmistanud trepihall on hoone suurim vaatamisväärsus.Trepihalli on paigaldatud Eestis ainulaadne klaaslift, mis on eest avatud vaatega. Näiteks viiendale korrusele sõites on võimalik liftist imetleda vaadet merele. Trepihalli ehitus moodustas ehitusemaksumusest 10 protsenti.

Esialgu plaanitud 25 miljoni kroonine kogutööde maksumus on kasvanud 31 miljonini. Hinna suurenemine on põhjustatud tellija soovist kasutada kallimaid materjale. Sissekäigus otsustati klinkerplaatide asemel graniitkivide kasuks. Ka tavalised uksed asendati infrapunase anduri abil avanevate automaatustega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum