23. jaanuar 1997 kell 22:00

Turiste tuleb üha rohkem

Statistikaameti andmetel suurenes Eestisse tulnud ööbimisega Soome turistide arv, samuti Norrast, Taanist, Suurbritanniast, Jaapanist ja Põhja-Ameerikast tulnud turistide arv.

Reisibüroo Reisiekspert turistide vastuvõtu osakonna juht Kadri Randvee lausus, et nende firma müügimaht kasvas eelmisel aastal põhiliselt Eestisse tulevate turistide vastu võtmise arvel. Reisieksperdile mõjus tema sõnul soodsalt see, et Tallink kaotas ära turistide vastuvõtu osakonna ning Reisieksperdil õnnestus osa sellest turust endale saada. Põhiosa Reisieksperdi vastu võetud turistidest moodustasid soomlased, kes külastasid Tallinna, teisi Eesti suuremaid linnu ning Saaremaad.

Vana Tallinna käigust ära võtmine aasta lõpul tekitas Randvee sõnutsi palju probleeme, kuna laev oli ette välja müüdud ning Eestisse jäi iga päev tulemata 1500 inimest.

Eelmisel aastal käis Eestis 1,75 miljonit soomlast, neist ühepäevastel reisidel 1,15 miljonit.

Urva põhjendas Eestit külastanud turistide arvu kasvu eelmisel aastal siinsete suurüritustega, nagu Jehoova tunnistajate konvent ja ESTO päevad, ning ka sellega, et taas on Eesti poole hakanud liikuma turistid Venemaalt.

Urva märkis, et Wrisis alustas eelmisel aastal tegevust turistide vastuvõtmisega tegelev osakond ning paari aasta jooksul loodetakse saada sel alal üheks suuremaks tegutsejaks Eestis.

Kõige enam võttis Eestisse tulevaid turiste vastu eelmisel aastal reisibüroo Estravel. Nende aastane turistide vastuvõtust saadud läbimüük oli 32 miljonit krooni. Estonian Holidaysil oli vastav number 20,9 miljonit krooni, Baltic Toursil 17,4 miljonit krooni ning Reisieksperdil 9 miljonit krooni.

Teistest suurematest reisibüroodest: Wris kuni eelmise aastani turistide vastuvõtmisega ei tegelenud, Hermann Reisidel moodustas turistide vastuvõtu osakaal kogumüügist vaid 4 protsenti (2,6 miljonit krooni).

Hetkel kuum