5. veebruar 1997 kell 22:00

Ehitustellijad moodustavad ühise liidu

Täna loovad kinnisvara ja ehitiste omanikud ning kindlustajad ehitustellijate liidu. Liit hakkab tegelema probleemidega alates projekteerimisest ja ehitamisest kuni hoonete hooldamiseni.

«Ehitajad on meil kõrge kvalifikatsiooniga, tehniliselt ja organisatsiooniliselt täiustunud, ehitusturu teine pool on organiseerimata ja see pidurdab turu arengut,» rääkis liidu initsiaator ASi Binco juhatuse esimees Kaarel Kõrm. Kindlustusseltsi Bico tegevdirektor Tõnu Potsepp kinnitas, et ka kindlustusseltsidele on ehituse tellijate liidu loomine eluliselt vajalik. «Oleme huvitatud, et hooned oleks korralikult ehitatud ja ekspluateeritud,» ütles Potsepp.

Suurim tellija ehitusturul on riik läbi oma struktuuriüksuste. Ehitustellijate liidu liikmeks riigiasutused veel ei astu, kuid riigipoolne huvi on suur, rääkis Kaarel Kõrm. Riigiasutused, ametid ja maakonnad on liidu vastu huvi tundnud, kuid valitsuse loata ei tohi nad osaleda mittetulundusorganisatsioonide asutamises.» TV3 ÄRIUUDISED

Hetkel kuum