6. märts 1997 kell 22:00

Aastavahetus lõppes veebruaris

Veebruari automüük ületas oodatult unisevõitu jaanuari müügitulemused. ÄPni on jõudsid andmed Eestis müüdud 527 sõiduauto kohta (jaanuaris oli vastav arv 474). Kokku on juba kahe kuuga jõutud neljakohalise arvuni.

Aasta on alanud väga edukalt Aasia autosid müüvates firmades. Müüdud markide veebruarikuu edetabelis olid esimesed kaks kohta identsed jaanuariga -- Toyota ja Honda. Koos Hyundaiga tõusis kolmandat-neljandat kohta jagama Nissan.

Edukaimad Euroopa automargid olid taas Ford ja Opel, kes vahetasid võrreldes jaanuariga omavahel kohad. Jaanuaris kolmas olnud Volkswagen kukkus esindaja vahetuse tõttu oodatult märgatavalt tahapoole -- 11 sõiduautot andis vaid 13-16. koha jagamise. Potentsiaali on sel margil siiski tunduvalt rohkem ja järgmistel kuudel on ilmselt põhjust «volkkarit» kõrgemalt otsida.

Enimostetud sõiduautode kategooriks on nn väiksema keskklassi autod -- Honda Civic, Toyota Corolla, ?koda Felicia, mis hõlmab ca 45% kõigist Eestis müüdud uutest sõiduautodest.

Populaarsuselt järgmine on nn keskauto, kuhu kuuluvad Toyota Carina-, Mazda 626- ja Nissan Primera-klassi autod.

Hetkel kuum