9. märts 1997 kell 22:00

Tüli Riia terminaali ümber lahenemas

Sellega peaks lõppema pikeleveninud vaidlus Läti ja Rootsi poole vahel, kus rootslased on süüdistanud lätlasi investeeringute saboteerimises ning lätlased omakorda rootslasi praamlaevaühenduse loomise takistamises Riia ja Stockholmi vahel.

1996. a kevadel võttis Läti erastamisagentuur üle kõik firmas Baltic Terminals Lätile kuulunud aktsiad. Selleks ajaks oli Riia kommuun jõudnud aga asutada uue ettevõtte, mis ähvardas Baltic Terminalsi väidetavate õigusrikkumiste eest kohtuga ning kavatses ehitada oma reisiterminaali Baltic Terminali oma kõrvale. Valitsusel ja erastamisagentuuril õnnestus projekt peatada ning tülile lahendus leida.

Baltic Terminals asutati nõukogude aja viimasel aastal. Probleem sündis sellest, et iseseisva Läti valitsus kuulutas osa tollastest seadusaktidest õigustühiseks.

Baltic Terminals on kavas lähiajal erastada ning jätkub Riia reisisadama väljaehitamine. DI

Hetkel kuum