17. märts 1997 kell 22:00

Tallinna--Amsterdami vahemaa võib läbida vaid kolme tunniga

Lennuühendus Amsterdamiga on mugav, kuna lennud toimuvad nii varahommikul kui keskpäeval. Edasi-tagasi pilet maksab sõltuvalt kompaniist ja klassist 3935--19 100 krooni.

Vaid Eesti kodanikele kehtiv Estonian Airi 5960kroonine pilet nõuab väljaostmist neli päeva enne sõitu. Pilet kehtib kolm kuud, minimaalset kohaloleku nõuet pole ning kuupäeva muutmine on lubatud.

Odavaim, kuu aega kehtiv ca 4000kroonine pilet tuleb ette maksta kuu enne lendu. Sihtpunktis tuleb viibida öö vastu pühapäeva. Siin pole muudatused lubatud. 5280 krooni maksev Estonian Airi pilet tuleb välja osta neli päeva enne lendu ning muudatused pole lubatud. Kuu aega kehtiva piletiga tuleb viibida sihtpunktis öö vastu pühapäeva.

Otselennule lisaks soodsa lennuajaga (3,5--4 tundi) on SASi reis, mis kulgeb läbi Stockholmi või Kopenhaageni, kus võib ka peatuda, ent muudatused piletis pole lubatud. 5000kroonine kuu aega kehtiv SASi pilet nõuab sihtpunktis viibimist ööl vastu pühapäeva.

Finnairi kolm kuud kehtiv pilet on 200 krooni odavam, ent kuupäeva muutmine maksab 50 dollarit ehk 675 krooni. Sihtpunktis tuleb viibida ööl vastu pühapäeva, Helsingis võib teha peatuse.

Läbi Frankfurdi sõitev Lufthansa väljub vaid kolmel päeval nädalas. 5500kroonise piletiga tuleb Amsterdamis viibida ööl vastu pühapäeva. Pilet kehtib kolm kuud, kuid muuta pole seda lubatud. Ka peatusi pole võimalik teha.

Kehtivusajalt (pool aastat) on soodne ungarlaste Malevi variant, kuna see ei nõua ka minimaalset sihtpunktis viibimise aega. Budapestis võib teha peatuse. Samas tuleb arvestada, et lend algab alles Helsingist, mistõttu 6325 kroonile lisanduvad Helsingisse sõidu kulud paarisajast tuhande kroonini.

Kõik kompaniid pakuvad ca 5900kroonist piletit, mis nõuab vähemalt nädalast ettemaksu. Selle pileti puhul kehtib nõue peatuda sihtpunktis ööl vastu pühapäeva. Maksimaalselt võib kohal viibida ühe kuu. Muudatused ja vahepeatused pole lubatud. Lastele maksab see pilet ca 2900 krooni.

Äriklassi üle 10 000krooniste piletite puhul piirangud muidugi puuduvad. Aasta jooksul saab seda vabalt muuta või tagasi müüa. Ka peatuste suhtes piirangud puuduvad.

Hetkel kuum