9. aprill 1997 kell 22:00

Maa pärijatel läks kergemaks

Esialgu plaanis riik tagastamistööd teise ja enama ringi pärijatele lõpetada 7. novembril, siis pikendati tähtaega 7. aprillini. Teisipäeval kaotati konkreetne tähtaeg, sest riik ei eraldanud tagastamistöödeks piisavalt raha ja lõpetamata töid oli liiga palju, selgitas Särgava. Need teise ja enama ringi pärijad, kellele kandus riigi kulul tagastamise õigus, hakkasid kartma, et tähtaja möödudes tuleb neil endil maksta. Nüüd võeti neilt see pinge ära, lisas Särgava.

Särgava sõnul tagastatakse jätkuvalt riigi kulul maa omanikele, abikaasadele ja nende lastele. Teise ja enama ringi pärijatele maksab riik tagastamistööde eest siis, kui katastrimõõdistamistega alustati enne 7. juunit 1996.

Järva maa-ameti juhataja Udo-Alain Tamme sõnul on riigi kulul maa tagastamise tähtaja kaotamine hea. Maamõõtjad teevad küll heauskselt tööd, kuid nende tööl ei ole kiiret tempot. «Keegi ei taha tööd teha, kui ta teab, et ta saab raha kolme kuni viie kuu pärast,» ütles Tamme.

Hetkel kuum