• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohvi hind kõrgustes

  Kohvihinnad pürivad visalt edasi taevastesse kõrgustesse. Kolmapäeval tõusis New Yorgi kohvi, suhkru ja kakaobörsil Arabica kohvi mailepingute hind 2,70 dollarini naelast, mis on kõigi aegade kalleim leping. Päeva lõpuks toimus kasumivõtmise tulemusena langus 2,61 dollarini naelast -- kõrgeim sulgemishind alates 1986. aasta märtsist. Analüütikute ja ekspertide hinnanguil ei ole hinnalangust igal juhul lähiajal ette näha. Brasiilia kohvieksportijate föderatsiooni presidendi O. Aranha sõnul on kohviturg stabiilne, kui mitte tõusev vähemalt nii kaua, kui on tulemas mingi ettekujutus järgmise aasta võimalikust saagi suurusest mõnes võtmeriigis, näiteks Kolumbias. Kohvikasvatajad on väga optimistlikud ja usuvad, et hinnakasv jätkub isegi siis, kui varemprognoositud Brasiilia saagi külmakahjustusi ei tule.
  Sel nädalal avalikustas Kolumbia «kohvitsaar» J. Cardenas (rahvusliku kohvikasvatajate assotsatsiooni president) riiklike kohvivarude nappuse ja tarneraskuste kohta. Kolumbia kohvitoodang selle aasta esimese nelja kuuga oli 2,7 mln kotti (60kg) võrrelduna möödunud aasta 3,7 mln kotiga samal perioodil. J. Cardenase sõnul prognoositakse selle aasta toodanguks parimal juhul 10,2 miljonit kotti, möödunud aastal oli see 12,9 mln. Eksperdid on siiski arvamusel, et Kolumbia selle aasta saak tuleb ainult 9,3--9,5 mln. kotti.
  Washingtonis asuva hõbedainstituudi poolt tehtud uurimuse järgi on globaalsed hõbedavarud viimase viie aasta jooksul vähenenud 800 mln untsi e 24,8 t võrra. Kogus võrdub aastase hõbedanõudlusega ning tendentsi jätkumine võib põhjustada lähiaastatel defitsiiti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.