• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere lihakombinaat liitis endaga Riia tööstuse

  ASi Rakvere Lihakombinaat peadirektor Peeter Maspanov tõdes, et Riia lihatööstuse ostmise taga on soov võita uusi turge ning tõsta Rakvere lihakombinaadi kasumlikkust.
  Tehingu maksumust ta öelda ei soovinud, kuid kinnitas, et ost oli soodne ning ettevõtte aktsiate maksti vähem kui Rakvere lihakombinaadi eest 1995. a. Maspanov lisas, et Riia lihatööstuse aktsiate eest tasuti alla 100 miljoni krooni.
  Maspanovi sõnul omab Riia lihatööstus tagasihoidlike arvestuste kohaselt 20% Läti lihatoodete turust, kombinaadile kuulub ka seitse kauplust ning hulgiladu Riias, kus hakatakse müüma ka Rakvere lihakombinaadi tooteid.
  Läti põllumajandusministeeriumi osakonnajuhataja asetäitja Irene Svike, kelle kompetentsi on kuulunud ka Riia lihakombinaadiga tegelemine, märkis, et Riia lihatööstus on Lätis vaieldamatult positsioonil number üks.
  Svike sõnutsi on Riia lihatööstus küll sajandi esimese poole ehitis, kuid see-eest hiljuti rekonstrueeritud. «Kui suur turuosa tal on, ei oska ma täpselt öelda, kuid ilmselt on see ikka üle viiekümne protsendi,» lausus ta.
  ASi HF Kapital juhataja Margus Uudam kinnitas eile pärastlõunal, mil Rakvere lihakombinaadi aktsiahind oli 15.60, et tolleks ajaks polnud lihakombinaadi aktsiahinda Riia tööstuse ostu veel arvestatud. Kui aga arvestada selle kohta levinud kuulujutte ning eilset lihakombinaadi aktsia rohkem kui viieprotsendilist tõusu, siis tegutsesid siseinfo valdajad börsil juba varem, lisas Uudam. Rakvere aktsia lõpetas eile börsipäeva tasemel 16,12 krooni, aktsiaga tehti tehinguid ligi 10 mln krooni eest.
  Uudam märkis, et iseenesest peaks uudis mõjuma positiivselt. «Kui aga vaadata, et pankade avaldatud head kasumid mõjutasid turgu hoopis negatiivselt, võib olla oht, et investorid reageerivad ka sellele uudisele langusega,» ütles Uudam.»
  ASi Karree juhatuse esimees Kalev Villem möönis, et Riia lihakombinaadi ostmine tähendab Rakvere lihakombinaadile lisaks monopoolsele seisundile Eestis samasuguse turuosa haaramist Lätis. «See on ju ühtlasi ka kaubamärgi omandamine,» tõdes ta.
  Villemi sõnul peaks Rakvere lihakombinaadi Lätti laienemine leevendama lihatööstuste konkurentsi Eestis ja pakkuma ka teistele tööstustele rohkem arenguruumi.
  Rakvere lihakombinaadi eile avaldatud auditeeritud näitajate kohaselt oli ettevõtte puhaskasum eelmisel aastal 4,3 miljonit krooni, mis on kaks korda enam kui auditeerimata kasum.
  1995. aasta lõpetas Rakvere lihakombinaat 19,3 miljoni kroonise kahjumiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.