9. juuni 1997 kell 22:00

Leedu hukutab oma majanduse

Leedu seimi poolt vastu võetud pangahoiuste taastamise seadus paneb tõsise põntsu Leedu majandusele. Nimetatud seaduse kohaselt hüvitatakse erastamisest saadavast rahast kõik 1993. aasta 24. juunini riigipankades olnud ja väärtuse kaotanud hoiused, kindlustusraha ja muud sissemaksed. Elanike hoiused tuleb taastada sellel aastal, raha hakatakse välja maksma tuleval aastal. Väärtuse kaotanud hoiused taastatakse suhtega 1 litt 1 rubla. Riigipoolset kingitust ootab miljon inimest. Kogu see tobedus läheb Leedule maksma 3,2 miljardit litti (9,6 miljardit Eesti krooni). Kompenseerimine loodetakse läbi viia kolme aastaga, mis tähendab, et igal aastal peab Leedu valitsus leidma kusagilt pea miljard litti ehk kolm miljardit Eesti krooni vaba raha. Tänu Leedu seimi otsusele muutub Eestil konkureerimine Balti riikide edukaima riigi tiitlile kergemaks, sest Leedu on endale ise augu kaevanud ja teeb praegu kõik selleks, et sinna auku kukkuda.

Hetkel kuum