10. juuni 1997 kell 22:00

Pärnus valmib hotell Lootos

Juuni lõpul avatakse Pärnus kuues väikehotell, ASile Pina kuuluv hotell Lootos, mille ehitamine ja sisustamine läks maksma ligi 6 miljonit krooni.

Lepingu järgi pidi hotell avatama mai algul, kuid ASi Pina müügijuhi Maie Esperki sõnul on ehitustööd veninud ning esimesed külastajad peaksid hotelli tulema 15. juunil. Ehitustöid teeb hotellis Tartu ehitusfirma Ropka Ehitus.

Hotelli Lootos hoone kuulus varem RASile Järvakandi Tehased. Viimastel aastatel vahetas tühjana seisnud hoone mitu korda omanikku. AS Pina ostis hoone ASilt Nüke üle aasta tagasi.

ASile Pina kuuluvad praegu Pärnus asuvad võõrastemaja Seedri ja hotell Vesiroos ning Pärnust 7 kilomeetri kaugusel asuv Valgeranna kämping.

Pärnus asuva hotelli Leharu direktori Ester Preimanni sõnul on väiksemate hotellide vahel konkurents Pärnus tihe. Peale Leharu ja Lootose kuuluvad samasse hinnaklassi veel hotellid Monate, Vesiroos, Aisa ja EMMI, lisas Preimann. Kui kolm suvekuud elavad hotellid Pärnus päris hästi ning suvel võiks hotellikohti veelgi olla, siis talvel võitlevad Preimanni sõnul alatäituvusega nii suured kui väikesed hotellid.

Leharu põhikliendid on suvel grupituristid, talvel aga üksikkliendid. Talve üleelamise kõige soodsamaks variandiks pidas Preimann konverentsiturismi arendamist, mida on viimasel ajal edukalt teinud Strand. ÄP

Hetkel kuum