• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parim elu Kanadas ja Prantsusmaal

  Indeks avaldati ÜRO arenguprogrammis. Elatustaseme määramisel arvestatakse indeksis sissetulekut ühe elaniku kohta, keskmist eluiga ning haridusstandardeid. Selle aasta raportis kasutas ÜRO 1994. a näitajaid.
  Üldjoontes kinnitas statistika, et rikkad riigid pakuvad vaestest maadest paremat elatustaset ka kehvemal järjel inimestele. Teisest küljest näitas raport, et sissetuleku suurenemine ei paranda veel tingimata elu kvaliteeti.
  Tänavuses ÜRO arenguprogrammis on teatud riikide kohta avaldatud ka vaesusindeks, mis võrdleb vaesuse taset eri riikides. Raporti kohaselt on vaesus kasvanud Austraalias, Belgias, Soomes, Saksamaal, Hollandis, Norras, Suurbritannias ja USAs, vähenenud aga Kanadas, Taanis, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias.
  Tööstusriikidest on elatustase kõrgeim Kanadas, järgnevad Prantsusmaa, Norra, USA, Island, Holland, Jaapan, Soome, Uus-Meremaa ja Rootsi. REUTER-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.