12. juuni 1997 kell 22:00

Parim elu Kanadas ja Prantsusmaal

Indeks avaldati ÜRO arenguprogrammis. Elatustaseme määramisel arvestatakse indeksis sissetulekut ühe elaniku kohta, keskmist eluiga ning haridusstandardeid. Selle aasta raportis kasutas ÜRO 1994. a näitajaid.

Üldjoontes kinnitas statistika, et rikkad riigid pakuvad vaestest maadest paremat elatustaset ka kehvemal järjel inimestele. Teisest küljest näitas raport, et sissetuleku suurenemine ei paranda veel tingimata elu kvaliteeti.

Tänavuses ÜRO arenguprogrammis on teatud riikide kohta avaldatud ka vaesusindeks, mis võrdleb vaesuse taset eri riikides. Raporti kohaselt on vaesus kasvanud Austraalias, Belgias, Soomes, Saksamaal, Hollandis, Norras, Suurbritannias ja USAs, vähenenud aga Kanadas, Taanis, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias.

Tööstusriikidest on elatustase kõrgeim Kanadas, järgnevad Prantsusmaa, Norra, USA, Island, Holland, Jaapan, Soome, Uus-Meremaa ja Rootsi. REUTER-BNS

Hetkel kuum