• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA majandus on 9 aasta tugevaim

  Dollar alustas reedel Euroopa turgudel pärast Jaapani majandustulemuste avaldamist kerge tõusuga. Kuigi tööstustoodangu juurdekasv oli oodatust suurem (3,8% prognoositud 2,4 asemel), pöörasid turud enam tähelepanu juuni ja juuli toodanguprognooside ja töötuse andmetele, mis annavad Jaapani majanduse lähiperspektiividele pessimistliku värvingu. Jaapani maikuu jaekaubandus vähenes 1,8% võrra, töötus kasvas 3,3 protsendilt 3,5-le. USD kurss Euroopa hommikutundidel oli üle 114 jeeni. Saksa marga suhtes alustas dollar 1,726 DEMi tasemelt.
  Pärastlõunal teatati USA esimese kvartali rahvusliku koguprodukti kasvuks 5,9%, mis tähendab USA majanduse viimase üheksa aasta suurimat kasvu. Kuigi majanduskasv turgusid ei üllatanud, põhjustas see siiski dollari kursi tõusu reede õhtuks 1,732 DEMini ehk 13,86 kroonini, mis on dollari viimase kümne päeva kõrgeim kurss. Analüütikud prognoosivad lähiajal dollari edasist tugevnemist Euroopa valuutade suhtes. KuigiSaksa marga suhtes on naelsterling tugev, on dollari kurss naelsterlingi suhtes väga kõrge -- momendil viimase 59 kuu kõrgeim. Kurss peegeldab üldist muret Euroopa rahaliidu valuutade suhtes. Turgude pilgud on nüüd suunatud homme-ülehomme toimuvale USA föderaalreservide poliitikat määrava avatud turu komitee istungile. Üldine arvamus on, et Fed intressimäärasid ei tõsta, vastupidine mõjuks turgudele ?okina.
  Reede pärastlõunane kulla fikseering Londonis oli 336,55 dollarit unts, mis on madalaim alates 1. aprillist 1993.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.