• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hans Tietmeyer pidurdas dollarit

  Dollari viimase kolme ja poole aasta kõrgeim kurss on tingitud pigem Saksa marga nõrkusest kui dollari tugevusest. Jaapani väliskaubandusülejääk kasvas mais möödunud aasta maiga võrreldes 154,9 protsenti. Kuigi number püsis prognoosituga enam-vähem samal tasemel ja dollari kurssi jeeni suhtes kolmapäeval, pärast andmete avaldamist, oluliselt ei muutunud, jääb kaubandusbilanss eelkõige poliitikute mängumaaks. Ka Saksa marga kurss jeeni suhtes tõusis kolmapäeval viimase 23 kuu madalaimalt 63,89-lt veidi üle 64. Dollar tõusis Saksa marga suhtes aga 1,7635 DEMile (14,11 kroonile), kõrgeim kurss alates 1994. aasta veebruarist. Jätkuvad kahtlused laiapõhjalise euro ja Euroopa rahaliidu algustähtaja suhtes on kukutanud Itaalia ja Saksamaa võlakirjade 10aastase tulumäära erinevuse alla ühe protsendi. Saksamaa riigipank ei ole sel aastal marga kursi languse suhtes peaaegu mingit reaktsiooni ilmutanud ja nii testibki turg Buba kannatust, kes on olnud tavaliselt väga äge reageerija, ning seni kui reaktsiooni ei tule, langeb mark edasi. Eile viis dollar igatahes viimase 41 kuu rekordi 1,7686 DEMile (14,149 kroonile). Pärast seda tuli ka reaktsioon riigipanga presidendilt Hans Tietmeyerilt, kelle sõnul on dollar korrektsioon kõigi aegade madalaimalt tasemelt 1995. aastal lõpule jõudnud ja mark jääb tugevaks valuutaks kuni selle ühinemiseni euroga. Tietmeyeri etteaste tõstis marga momentaalselt poole penni võrra 1,755 USD/DEMini. Eile õhtuks oli dollar langenud 1,7525 DEMini (14,02 kr).
  Rootsi kroon on tõusnud viimastel päevadel ja eileõhtune kurss oli 1,816 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.