13. juuli 1997 kell 22:00

Palgatõusu buumi pole

Tööjõuturul on suvisel puhkuste-perioodil vaikne ja muutusi palgapakkumistes peaaegu polegi. Väiksemad muutused toimuvad kõige varem septembris. Suuremat palkade tõusu pole ka sügisel oodata, sest palkade korrigeerimine on ka Eestis jõudnud staadiumisse, kus palgaläbirääkimisi peetakse vaid kord aastas. Oktoobrist detsembrini lepitakse töötajatega järgmise aasta palgad kokku, jaanuarist võib näha millised muutused on toimunud.

25 000--35 000 kroonist palka suudavad pakkuda vähesed firmad, enamasti on tegemist Eesti turule tulevate välisfirmadega, kellel tuleb maksku mis maksab komplekteerida hästitöötav personal. Inimesi meelitatakse siiski rohkem mitte palga, vaid muude teguritega -- firma stabiilsus, lahkumiskompensatsioon, laenugarantii, elu- või pensionikindlustus.

Hetkel kuum